Ce trebuie să știi despre partenerul tău de business?
Cred că ți-ai dat deja seama că indiferent de nivelul la care ești sau vrei să te dezvolți, vei avea diverse parteneriate, fie că vorbim de contracte de asociare, de colaborare sau angajare.
Presupun că nu te-ai blocat în convingerea limitativa că “mai bine de unul singur” sau “ce fac eu cu mana mea, e cel mai bine”. Înțelegi că te limitează ca dezvoltare și câștiguri. Un freelancer poate să gândească așa, însă și el are nevoie de colaborări pentru a se dezvolta. Încă, când vorbim de construirea unei afaceri mari, de anvergura, extinsă, e clară nevoia de a analiza mai profund cu cine pornim la drum sau cu cine am pornit deja.
Afacerile sunt construite de oameni. Oamenii se nasc cu o anumită structura, dintr-un anumit “aluat”. Nu e vorba de bine sau rău, ci de conștientizarea potențialului și riscului în raport cu om sau mai mulți, într-un anumit context.
Vreau să-ți aduc în atenție 7 aspecte esențiale despre un OM
Aspecte pe care sper să le cunoști despre oamenii în care investești timp și bani. Daca ai un asociat sau partener, te rog notează pe hârtie răspunsul la următoarele întrebări.
1. Ce capacitate psihică are partenerul tău?
Mă refer la capacitatea sa de a lua o decizie importanta, fără să-i tremure picioarele și să intre în panică. Spre exemplu: o persoana cu un psihic slab va fugi de orice asumare importantă, nu va intra în confruntări, va cauta vinovați pentru lipsa de asumare și curaj. În schimb o persoana cu un psihic puternic, dar instabil, se va comporta ca un dictator. Oare angajații tăi vor performa într-un mediu de stres, sub presiune?
2. Cum este afectat la nivel emoțional de factorii externi afacerii?
Cred că e cel mai dureros subiect de discuție și sunt convinsă că te-ai confruntat deja cu dezechilibre. Uite câteva comportamente ca să-ți dai de posibile dezechilibre: se supără rapid din lucruri mărunte și pleacă din discuții importante sau se înfurie și jignește, acuza lipsă de chef și lipsă de entuziasm, face doar anumite activități și respinge fără logica treburi urgente.
3. Ce capacitate de concentrare și atenție la detalii are?
Cât de repede se plictisește și trece dintr-o activitate în alta? Se împrăștie în mai multe direcții și nu finalizează mare lucru? Sigur, daca rolul pe care îl are în business îi oferă acest stil de lucru, e în regula. Dar, daca rolul asumat este unul foarte pragmatic, cu focus pe rezultate și încasări, si nu face asta, ce riști să pierzi?
4. Ce apetit către risc are?
Antreprenorul e o persoană care sigur își asuma riscuri, altfel ar rămâne angajat, însă în ce măsură sunt benefice riscurile? Sunt persoane care iau decizii importante și semnează contracte împovărătoare, pe ceea ce își imaginează, nicicum pe o analiză a realității. Pe termen scurt sigur că își satisfac nevoia de “adrenalină”, dar ce implică asta pentru tine? Am cunoscut acum 3 ani pe cineva care și-a făcut un plan de afacere total irealist, însă pentru că avea mare putere de convingere și o casă valoroasă, a convins banca să-I dea un credit cu ipotecă pe casa.
După 6 luni s-a lovit de realitate, și-a dat seama că nu era nevoie să riște așa, nici să pună garanție casa, pe care evident a pierdut-o. (valoarea era de 180.000 euro).
5. Cât de idealist este partenerul tău?
Idealurile sunt minunate când ne fac să ieșim din zona de confort și să evoluam, să tindem către mai mult. Însă, dacă ne gândim la strategia de business, o persoana idealista ce poate greși? O grămadă de lucruri: lansare de produse pe care piața nu le înțelege și clienții nu ajung să cumpere, cheltuieli enorme (în special marketing) din cauza unei poziționări în piață eronata, presiune și conflicte în echipa, etc.
6. Cât de bine “miroase” oportunitățile?
Vorbim de business, deci vorbim de bani și de profit. O persoana care vrea să salveze lumea prin business și se comporta ca și cum ar avea o asociație caritabilă, oare unde vă ajunge? Sau, care considera că orice idee este o mega oportunitate și nu analizează impactul resurselor folosite pentru firma.
7. Ce tendință către control are?
Face cu adevărat echipa sau tinde să decidă în numele tuturor și când primește feedback se mai și consideră nedreptățit? Îi lasă pe angajați să-și facă treaba din fisa postului sau intra peste ei și nu le respecta activitatea?
Aș putea continua cu foarte multe aspecte esențiale… cel puțin 30, primele obținute rapid în analiza numerologica a unei persoane.
Daca ai putut raspunde rapid la aceste întrebări și chiar cunoști aspectele de mai sus despre partenerul sau partenerii tai de business, NU ai nevoie de o analiza numerologica.
Nu te gândi că explorând mai multe perspective, inclusiv prin numerologie, faci ceva în defavoarea cuiva. Din contra, înțelegând mai multe despre tine și partenerii tai vei găsi soluții să vă folosiți potențialul nativ la maxim, să preluați rolurile potrivite și să obțineți maxim de profit.
Probabil investești peste 100 de ore în fiecare luna în business și mii de euro ca să te dezvolți și să iei cele mai bune decizii, dar nu aloci 2-3 ore pe luna să vezi o perspectiva care nu tine de pregătirea ta. Perspectiva numerologică aduce informație esențială despre un om, în primul rand la nivel de subconstient, și mecanismele de evoluție echilibrată ale unei afaceri.
Iată câteva feedback-uri:
Îmi vine și acum să rad la ce stupidități credeam despre numerologie și ce o să-mi zici din data mea de naștere. M-ai șocat când mi-ai zis că înainte trebuie să fac curățenie în viața mea și apoi e momentul să investesc. Din fericire, am ascultat și visul meu a prins contur. După 2 ani am înțeles sensul real. Sper să reușești să trezești cât mai mulți oameni care rișca inconștienți, crezând că fac business.
Marian S.
După 2 asocieri eșuate, chiar nu mai aveam încredere să mai fac încă una. Iți mulțumesc că ai discutat cu noi și ne-ai clarificat rolurile fiecăruia și cum putem construi fară să ne sabotam și să cădem prada ispitelor.
Ilona L.
Am suferit mult când îmi plecau angajații pe care îi consideram parte din familie. După cele 3 sesiuni făcute împreună am înțeles că tendința mea de salvator îmi blochează business-ul. Nu mai sunt mama răniților, chiar daca am tendința să mă sacrific. Am decis să mă extind international și iți mulțumesc că mi-ai confirmat ceea ce simțeam, dar îmi era jenă să fac.
Luana M.
Nu e nimic magic și nici profetic în activitatea mea, este interpretare, analiza și consiliere cu ajutorul numerologiei. Este metoda rapida care îmi oferă informația necesara astfel încât oamenii care îmi solicita sprijinul să primească claritate, perspective noi asupra business-ului și soluții practice in ceea ce isi propun.