Scara Fericirii – Ce ne face cu adevărat fericiți?
Se întâmplă ca nu de multe ori să ne dorim anumite lucruri, bunuri materiale sau chiar să intrăm în anumite grupuri sociale, iar după ce am reușit să le dobândim la scurt timp ne dăm seama că nu ne fac cu adevărat fericiți. Și aici apar mai multe întrebări: aveam cu adevărat nevoie de acest lucru sau de această persoană în viața mea? Sau a fost doar un moft de moment?
În numerologie există un indicator numit “Scara Fericirii“, prin care fiecare persoană poate afla ce anume îl împlinește cu adevărat, astfel încât să nu mai caute fericirea în lucruri de moment. Această scară este formată din 17 trepte care pot fi urcate și coborâte de mai multe ori pe parcursul vieții, chiar de mai multe ori pe parcursul unei zile. Treptele ei sunt valori numerice luate din calcule făcute pe baza datei de naștere, așezate în ordine de la cea mai mică până la cea mai mare valoare.
Cea mai mare valoare reprezintă cea mai mare dorință a omului, care odată împlinită îl va face cu adevărat fericit, va simți bucuria de la nivel de suflet. Prin cunoașterea semnificației fiecărei trepte de la o vârstă cât mai fragedă, fiecare om poate fi îndrumat astfel încât să meargă în direcția scopului și împlinirii sale, punându-se o bază solidă în acest sens. Fiecare treaptă învățată reprezintă un pas înainte pe scara fericii, ceea ce înseamnă că omul este cu un pas mai aproape de ceea ce îl împlinește cu adevărat.
Tu cât de bine te cunoști? Știi ce te împlinește cu adevărat? Sau îți satisfaci doar acele plăceri de moment care după scurt timp nu îți mai aduc satisfacția pe care o așteptai?
Oamenii sunt diferiți, iar pentru a vă ajuta să înțelegeți voi veni în completare cu un exemplu, bazat pe calcule numerologice
Voi vorbi despre o persoană născută în 2.12.1985, care are următoarele valori pe scara fericirii:
- 29 – planul familial/ social;
- 24 – creativitatea;
- 17 – cariera/ planul profesional;
- 16 – puterea/ responsabilitatea/ spiritul de sacrificiu;
- 15 – planul material;
- 15 – voința;
- 11 – energia vitală, vitalitatea omului;
- 9 – intelectul/ dezvoltarea intelectului;
- 8 – emoțiile, bioenergiile;
- 7 – spiritualitatea;
- 6 – capacitatea de a fi practic și productiv în timpul vieții;
- 5 – orientarea către scop;
- 5 – capacitatea de a se schimba în funcție de situațiile întâlnite în viață;
- 4 – corpul fizic, disciplina, rigoarea;
- 3 – sistemul psihic;
- 0 – memoria, capacitatea de a opera cu informații diverse;
- 0 – capacitatea de a analiza rațional și a lua decizii raționale.
Astfel se poate observa că ceea ce o împlinește cu adevărat pe această persoană este bunăstarea familială și cea socială.
Dar, pentru a ajunge la această bunăstare socială, această persoană are de urcat 16 trepte care o preced pe aceasta din urmă. Ele merită să fie luate în ordine pentru a crea o bază solidă, astfel încât o dată ajunsă în vârf să se poată menține pentru o perioadă acolo.
Tocmai din acest motiv am spus și mai sus, cât de important este important să învățăm în permanență, să ne cunoaștem punctele slabe și punctele forte cât mai repede cu putință pentru a ne ușura drumul spre ceea ce ne împlinește cu adevărat.
Voi face o scurtă analiză a acestei scări a fericirii exemplificată mai sus
Pentru a vă ajuta să înțelegeți modul de funcționare al omului dar și modul prin care ne putem realiza dorințele ce duc la atingerea stării de împlinire, voi face o scurtă analiză a acestei scări a fericirii exemplificată mai jos.
Cei doi de 0 pe care această persoană îi are la baza scării ne arată că semnificațiile acestor două trepte sunt primele ce trebuie luate în considerare. Deoarece avem doi de 0 pe această treaptă, învățarea uneia dintre ele o va duce pe această persoană automat la rezolvarea celeilalte. Mai exact dacă persoana își însușește capacitatea de a analiza rațional, de a lua decizii raționale, automat va duce la dezvoltarea memoriei și a capacității de analiză și sinteză a informațiilor.
Treapta numărul 3 corespunde sistemului psihic, astfel că, dacă va reuși să își dezvolte sistemul psihic și să își definească caracterul va putea urca ușor pe treapta următoare.
Următoarele două trepte au valoarea 5, ceea ce înseamnă că rezolvarea uneia dintre ele va duce automat la rezolvarea celeilalte. Pe această treaptă se află orientarea către scopuri precise și capacitatea de schimbare, de a se adapta situațiilor noi, de a vedea într-un mod diferit viața, situațiile care apar. Când va rezolva capacitatea de adaptare la nou, la schimbările ce apar și capacitatea de sinteză va reuși să își atingă și scopurile pe care și le va propune.
Treapta numărul 6 se referă la capacitatea de a fi practic și productiv și va avea de învățat și aplicat aceste abilități în viața sa. O dată învățate aceste aspecte va putea merge mai departe spre treapta următoare care are valoarea 7 și se referă la spiritualitate, la capacitatea de a privi viața din perspectiva spirituală.
Următoarea treaptă este dată de valoarea 8 și face referire la emoțiile și bioenergiile persoanei, astfel că atunci când această persoană va reuși să își echilibreze emoțiile și să își distribuie într-un mod productiv energiile va putea urca imediat la treapta următoare. Ceea ce are în continuare această persoană de făcut este dat de treapta cu valoarea numărul 9, respectiv dezvoltarea intelectului, pentru că de aceasta depinde treapta următoare cu valoarea 11. Valoarea 11 aparține energiei vitale a omului care merită orientată spre scopuri precise.
Treapta următoare are pe ea două valori egale de 15, respectiv voința și bunăstarea materială. Acestea două depind una de cealaltă, astfel că în momentul în care una dintre ele va fi rezolvată, se va rezolva automat și cealaltă și astfel persoana va putea înainta spre treapta următoare cu valoarea 16.
În momentul în care această persoană va fi conștientă de ceea ce înseamnă treapta care are valoare 16, respectiv de capacitățile și abilitățile ei și va duce la nivel de măiestrie ceea ce știe să facă mai bine, fiind responsabilă totodată va dobândi puterea și va trece foarte ușor spre următoarea treaptă dată de valoarea 17. Această treaptă cu valoarea 17 se referă la planul profesional sau cariera, iar faptul că este pe locul 3 ne arată că pentru această persoană acest aspect este important. Se poate observa foarte frumos chiar și legătura dintre cele două trepte descrise mai sus prin faptul că în momentul în care această persoană va reuși să își îndrepte atenția spre planul profesional și va decide care este direcția pe care va merge va putea deveni un maestru în acel domeniu și astfel se va împlini în carieră.
Următoarea treaptă este dată de valoarea 24, aceasta reprezintă creativitatea acestei persoane sau capacitatea ei de a găsi soluții pentru cele mai diverse situații. Acest lucru ne spune despre ea că își dorește să fie o persoană creativă, capabilă în a găsi soluții pentru rezolvarea celor mai diverse situații.
Treapta cu valoarea 29 este cea mai importantă pentru această persoană și ea se referă la bunăstarea familială și socială. Este o persoană care își dorește să fie bine văzută în cadrul familiei din care face parte, dar și în societate, atât la nivel micro cât și la nivel macro. Pentru ea este important modul în care ceilalți o privesc, este importantă părerea celorlalți despre ea. De asemenea își dorește crearea unor relații armonioase în aceste comunitati din care face parte.
Prin analiza numerologică a scării fericirii am putut să îi răspund acestei persoane la câteva întrebări esențiale pentru ea și totodată am reușit să îi ofer soluții pentru a putea ajunge la vârful scării sale. Întrebările fac referire la situații importante din viața noastră și voi enumera mai jos câteva dintre ele.
- Cum să fac să îmi întemeiez o familie?
- Ce să fac pentru a avea mai mulți bani?
- Cum să îmi gestionez emoțiile?
- Cum să fac să îmi ating obiectivele stabilite?
Explicațiile oferite acestei persoane au fost recunoscute de ea în comportamentul ei, în modul ei de funcționare în viața de zi cu zi, iar soluțiile identificate prin intermediul acestui minunat instrument numit Scara fericirii i-au dat o claritate în ceea ce privește drumul pe care îl are de parcurs pentru a-și împlini dorințele, pentru a găsi resursele necesare care o vor ajuta să parcurgă acest drum.
Se poate observa că Scara fericirii oferă soluțiile necesare atingerii stării de fericire la care toți aspirăm, iar pentru aceasta merită ca omul să urce treptele în ordinea lor firească. Daca omul încearcă să sară direct la o treaptă superioară fără a învăța treptele dinaintea ei, are toate șansele să ajungă pe treapta care de sus dar nu va sta mult acolo, el va fi întors înapoi la cea treaptă pe care nu a reușit să o cunoască pentru că nu există acea bază solidă pe care să se sprijine.
Tu ce dorințe ai? Reușești să te menții pe scara fericirii tale? Cât de împlinit ești?