Semnificația numelui și numerologia

Semnificația numelui și numerologia

Numele are o semnificație foarte importantă în viața fiecăruia, dar totodată este ceva ce nu depinde de noi, cel puțin nu până în momentul în care devenim adulți. Fiecare am dobândit numele la naștere de la părinții noștri, unii rezonează cu numele lor, alții nu rezonează cu numele primit.

Alături de data de naștere, numele are o importanță demonstrată din punct de vedere numerologic. Numele persoanelor conțin în ele esența acestora, astfel că ele produc efecte asupra purtătorilor lor.

 Cum se calculează valoarea numerică a numelui?

Pentru a putea face calculele numerologice aferente numelui este nevoie de numele si prenumele persoanei, așa cum sunt trecute în actele de identitate, insă putem lua in calcul si numele de scenă ( in cauzul unui artist) sau porecla.

Valoarea numerică a numelui poate fi calculată prin transformarea fiecărei litere din numele complet în cifra corespunzătoare ei, după cum se poate observa și în tabelul de mai jos. Dacă în nume există diacritice se va lua în considerare litera din care derivă, de exemplu Ț=T, Ș=S.

Voi lua un exemplu de nume pentru care voi face calculul:

POPESCU ELENA
7675133 53551

În cele ce urmează vom aduna cifrele între ele și le vom reduce la final la o singură cifră astfel: 7+6+7+5+1+3+3+5+3+5+5+1=51 = 5+1=6.

Suma tuturor cifrelor provenite din numele acestei persoane este 6, iar acesta reprezintă numărul de exprimare. Acest număr este cel mai important număr care poate fi calculat din numele complet al unei persoane.

Numărul de exprimare

Numărul de exprimare reprezintă personalitatea omului, ne arată cum se va manifesta această persoană prin viață, dar și potențialul maxim ce poate fi atins de Elena Popescu.

Ce înseamnă această cifră 6 pentru persoana numită Popescu Elena din perspectiva numerologică a numelui?

Numărul de exprimare 6 o va ajuta pe această persoană să atingă succesul în unele acțiuni pe care le va întreprinde, dar acest succes va fi condiționat de anumite condiții ce trebuie îndeplinite și anume să obțină recunoștința și autoritatea de la cei din jur și mai ales de la anumite persoane sus-puse sau privilegiate.

Calea pe care Popescu Elena va alege să meargă și în care va avea succes, o va determina să aibă discipoli sau urmași.

Mulți dintre purtătorii unor nume a căror nume au nr. de exprimare 6 ating succese remarcabile în politică sau pot ajunge pe posturi înalte în stat. Astfel Popescu Elena are toate șansele ca pe parcursul vieții să aleagă căi spre astfel de domenii.

Este capabilă să dobândească recunoașterea în urma capacității sale de a emite puncte de vedere în domenii științifice sau filosofice, tocmai prin faptul că obiectivitatea este o calitate a Elenei Popescu.

Lumea așteaptă de la această persoană să acționeze, într-o proporție mai mare decât să vorbească. Astfel că, dacă Elena trece la acțiune în urma promisiunilor făcute va deveni repede iubită de societate.

Din numele complet al Elenei mai pot fi calculate alte două numere, importante și ele, respectiv numărul inimii și numărul de realizare.

Numărul inimii

Numărul inimii se calculează adunând toate cifrele corespunzătoare vocalelor din numele complet și va fi: 6+5+3+5+5+1=25; 2+5=7. Numărul inimii ne spune care sunt dorințele ascunse ale acestei persoane, cine este ea în esența ei.

Cifra 7 ca Număr al inimii ne arată că Elena Popescu este o persoană idealistă, analitică și intuitivă. Este o persoană care în adâncul sufletului ei își dorește înțelepciune, perfecțiune, este rațională și iubește să analizeze profund toate aspectele din viața ei. Totodată poate fi o persoană foarte spirituală, cu capacitate de a se conecta cu planurile subtile și de a capta informațiile de care are nevoie. Din când în când are nevoie de liniște și pace, astfel va alege să petreacă timp ea cu ea. Primește sfaturi doar de la persoanele pe care le consideră superioare ei și poate avea tendința de a-i critica pe cei pe care îi consideră inferiori ei.

Numărul de realizare

Al doilea număr care îl putem calcula din numele complet este Numărul de Realizare. Acesta se calculează prin însumarea cifrelor corespunzătoare tuturor consoanelor din numele complet. Pentru Popescu Elena, numărul de realizare se va calcula astfel: 7+7+1+3+3+5=26; 2+6=8.

Cifra 8 ca Număr de realizare ne spune că Elena Popescu este o persoană cu o personalitate puternică, sigură pe ea. Îi place să se afle în situații în care poate conduce și lua decizii pentru oameni. Este o persoană căreia nu îi place să piardă. Se poziționează adesea în poziții de superioritate și îi tratează pe ceilalți în consecință.

Corelând doar aceste informații pe care le-am obținut din analiza numelui Elenei Popescu putem să tragem o concluzie și să vedem cine este ea, ce aspirații are dar și care sunt modalitățile prin care ea poate atinge potențialul maxim al numărului său de realizare.

Semnificația numărului de exprimare pentru fiecare cifră, de la 0-9

Semnificația numărului de exprimare pentru fiecare cifră de la 0-9 o voi expune în rândurile următoare, astfel încât să vă puteți forma o idee despre cum influențează fiecare cifră persoana care posedă acel număr de exprimare.

Numărul de exprimare 1

Ne arată o personalitate energică, dornică de acțiune, încrezătoare în propriile forțe, care poate ajunge ușor omul nr. 1 într-o societate.

Numărul de exprimare 2

Contribuie la formarea unei personalități schimbătoare și emoționale. Obțin rezultate bune atunci când lucrează împreună cu oameni care gândesc ca ei.

Numărul de exprimare 3

Ajută persoana în dezvoltarea unei personalități carismatice, optimiste, curioase și amplifică calitățile mentale.

Numărul de exprimare 4

Contribuie la dezvoltarea unei personalități care va căuta și oferi stabilitatea. Numele îi aduce persoanei a cărui nr. de exprimare este 4 calități ca: organizarea, răbdarea, disciplina.

Numărul de exprimare 5

Va contribui la formarea unei personalități cu un grad înalt al libertății interioare și al independenței în acțiuni. Nu le va plăcea monotonia și munca de rutină.

Numărul de exprimare 6

Cei ce posedă acest număr sunt persoane bune, grijulii pentru cei din jurul lor. Pot atinge succesul prin consecvență și obținerea recunoașterii de la oamenii apropiați cât și de la cei cu poziții înalte.

Numărul de exprimare 7

Contribuie la formarea unei personalități cu capacitate de a dezvolta diverse talente spre științe, arte, filozofie, religie. Succesul depinde de rezultatele deja atinse, dar și de capacitatea a-și face o analiză profundă a propriei lor ființe.

Numărul de exprimare 8

Contribuie la formarea unei personalități care poate atinge succese în afaceri și aduce o bunăstare materială persoanei. Poate fi dură pentru a atinge succesul dorit.

Numărul de exprimare 9

Contribuie la formarea unei personalități care îi va cere persoanei să dea dovadă de altruism și generozitate, să își susțină propriile idei, să se îndrume pe ei înșiși prin bun simț. 

Tot din nume mai putem calcula numărul activ

Numărul activ se calculează din prenumele cel mai des folosit sau porecle atribuite de către alții sau autoatribuite și cu care persoana se identifică și se prezintă în cadrul societății din care face parte.

Voi lua în continuare câteva prenume ca exemplu pentru a le calcula numărul activ și pentru a vedea în ce fel influențează acest număr activ persoană care se numește așa.

MARIA (41991) = 24 = 2+4 = 6

Nr. activ 6 o influențează pe Maria in ceea ce privește comportamentul său și o determină astfel să fie o persoană grijulie, căreia îi place armonia, dar care poate manifesta pragmatism și obiectivism în același timp.

MIHAI (49819) = 31 = 3+1 = 4

Nr. activ 4 îl va influența pe Mihai din punct de vedere comportamental în ceea ce privește munca, organizarea, disciplina, rigurozitatea, atenția la corpul fizic.

ALEXANDRU (135615493) = 37 = 3+7 = 10 = 1

Nr. activ 1 îi va aduce lui Alexandru influențe în ceea ce privește comportamentul făcându-l să fie mai curajos, hotărât, să își exprime ideile, dorință de acțiune.

SOFIA (16691) = 23 = 2+3 = 5

Nr. activ 5 o va influența pe Sofia în ceea ce privește comportamentul său făcând-o să aibă încredere mai multă în ea, să aibă curajul să iasă în față, să strălucească.

Bineînțeles această influență a numelui activ se va corela cu alte informații provenite din numele complet, dar și din informațiile provenite din data de naștere.

Analiza completă a numelui unei persoane este mult mai vastă și cuprinde alături de numerele prezentate mai sus și alte calcule mai complexe, care vin și completează tabloul unei numerograme a numelui complet al unei persoane.

Tu știi ce semnificație numerologică are numele tău? Îți recomand cu căldură o numerogramă a numelui, pentru a descoperi ce calități ai primit încă de la naștere prin numele pe care îl porți și cum poți folosi aceste calități astfel încât acestea să îți aducă un plus de valoare.

Articol realizat de
Lavinia Poliacof

17
9 Idei pentru Încredere - Echilibru - Contribuție
Principele Nicolae un lider din naștere. Perspecti...

Postari Asemanatoare

 

Date de contact

Adresa: Drumul Lăpuş 94D, București

Telefon: +40 799 109 010

Email: contact@corinastratulat.ro

Mă găsești și aici

Abonează-te la noutăți

Cum platesc

Offline sau Online folosind un card bancar. Serviciile de plata online sunt efectuate prin MobilPay.

Image